Residentie Pit

- Tienen

Residentie PIT in Tienen is een project waarbij Elements de bouwvorm van het oude complex moest behouden. In het grote, langvormige gebouw waar ooit een internaat was, situeren zich nu ruim 90 appartementen. Dit residentieel complex situeert zich in een nieuwe verkaveling, in het groen, vlak bij het domein Viander.
Naar de website

Ondanks het grote bouwvolume heeft het gebouw een speels karakter. Specifieke architecturale ingrepen maken het open en luchtig. De wooneenheden zijn maximaal voorzien van licht en levensruimte. Zo zijn er verspringende terrassen, doorlopende gaanderijen en dubbelhoge inkomhallen. 

De stijlvolle appartementen, gaande van 1 tot 3 slaapkamers, zijn met de grootste zorg ontworpen, gebouwd en tot in het kleinste detail afgewerkt. Ze bleken interessant voor verschillende doelgroepen, ook vanwege de unieke terras met zicht op het groen.  

Residentie PIT: 94 appartementen. Architect: B architecten.

Terug naar het projectoverzicht